Wij verwelkomen onze nieuwe collega Sarah en met haar enthousiaste houding en innovatieve blik is zij een nieuwe aanwinst voor Bureau MHR. Sarah gaat bij ons aan de slag als jongerencoach en zal zich onder andere bezighouden met het begeleiden van jongeren en hun maatjes. Benieuwd naar wie Sarah is? Leer haar beter kennen door middel van onderstaande vragen!

 Over welk karaktereigenschap beschik je waar je het meest trots op bent?
”Ik ben het meest trots op mijn oprechtheid/eerlijkheid, betrouwbaarheid en loyaliteit. Zo gedraag ik me naar mijn collega’s, de jongeren en in mijn privé leven. Daarnaast vind ik het ook fijn dat anderen ook zo met mij omgaan en vind ik dit belangrijke eigenschappen van een collega. Vandaar dat ik blij ben dat ik deze eigenschappen ook zelf beschik. Als ik namelijk van iemand verwacht dat hij/zij eerlijk, oprecht en loyaal is en ik dat zelf niet ben, vind ik dat best scheef”.

Welke doelstelling wil je dit jaar bereiken?
”Mijn doelstelling op werkgebied is het helpen van zoveel mogelijk jongeren. Dit wil ik allereerst doen door de werkomgeving en -sfeer zo leuk mogelijk te maken voor de maatjes. Daarbij wil ik betrokken zijn bij de maatjes en hun werkzaamheden, zodat ik verbeteringen kan implementeren in de werkwijze bijvoorbeeld. Het belang van de jongeren staat voor mij uiteindelijk centraal. Hierdoor hoop ik zoveel mogelijk jongeren te helpen”.

Waar kunnen we je het hardst mee aan het lachen maken?
”Dat vind ik een lastige vraag, want ik lach echt om alles. Je kunt mij zeker met sarcastische, droge humor hard laten lachen, daar hou ik erg van. Daarnaast ben ik zeker niet vies van een beetje zelfspot”.

Hoe vind je het om bij Bureau MHR te werken?
”Ik vind het ontzettend leuk om bij Bureau MHR te werken. Ik ben hier een tijd na mijn stageperiode blijven hangen. Dit komt doordat ik door de coronacrisis het gevoel had niet alles uit mijn stage te kunnen halen. Ik kon bijvoorbeeld niet naar de PI’s. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo en heb ik mijn afstudeeropdracht hier ook afgerond. Omdat het zo klikt met mijn collega’s en de werkzaamheden zo leuk zijn, ben ik hier als nieuwe medewerker aan de slag gegaan. Mijn werk voelt niet als werk, dit is heel cliché, maar het is echt zo. Ik ga met plezier naar mijn werk en ik ben nog lang niet uitgekeken op mijn werkzaamheden. Daarbuiten is het werk gevarieerd, een dag ben ik heel de dag op pad en in gesprek met jongeren en de andere dag zit ik op het kantoor met maatjes en collega’s. Bovendien wil ik zelf nog meer leren en daar is genoeg ruimte en mogelijkheid voor bij Bureau MHR”.

Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?
”Dat zijn 100% de gesprekken met de jongeren. Ik krijg daar energie van, word vrolijk en gemotiveerd. Het zijn oprechte, leuke en soms ook moeilijke gesprekken, maar dit hoort bij het proces van iemand en zijn verhaal leren kennen. Daarbij ben ik van mening dat je niet alleen de problemen van de jongeren moet bespreken, maar ook vanuit oprechte interesse hen beter moet leren kennen. Zo kweek je een goede band vind ik. Ik heb met al mijn jongeren een goede band, waar ik erg blij mee ben. Dit geeft mij het gevoel dat een jongere zich comfortabel voelt en het creëert een veilige plek”.