Opvang en Re-integratie Centrum

Zoek je opvang, werk of een dagbesteding? Wil je jezelf verder ontwikkelen?
Kom dan langs bij ons ORC!

Opvang en Re-integratie Centrum (ORC) kun je werkervaring opdoen en jezelf verder ontwikkelen. Samen met vrijwillige maatjes, ex-gedetineerde jongeren en jongeren uit de wijk runnen jullie het ORC!

Ons ORC voor jongeren uit de wijk 

Naast dat ons ORC een veilige plek is voor (ex-)gedetineerden, bieden wij het ORC ook aan voor jongeren uit de wijk in het kader van preventie en dagbesteding. Ook voor hen geldt een toename van eenzaamheid en de psychische klachten die hiermee samenhangen. In het ORC zoeken de kinderen elkaar op en hebben zij een veilig plek waar ze samen kunnen komen. Een belangrijke verbindende factor is bovendien zijn de activiteiten die wekelijks worden georganiseerd. Hiermee hopen wij dat jongeren de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen en samen iets te bereiken.  Ook voorkomt dit een hoop vervelende zaken voor jongeren, zoals eenzaamheid. Het ORC dicht daarbij de kloof tussen de gescheiden werelden in de wijk en vergroot daarmee de samenhang en betrokkenheid. De deelnemers variëren van leeftijd, sekse en afkomst, maar tijdens de activiteit is iedereen gelijk.

Voor deze jongeren organiseren wij elke dinsdag van 16:00 – 18:30 een activiteitenmiddag met verschillende activiteiten zoals sport, films en spelletjes. Ook is er een activiteitenmiddag speciaal georganiseerd voor en door meiden, de meidenmiddag. Elke maandag van 16:00 – 18:30  zijn meiden en hun vriendinnen uit de buurt welkom om bijvoorbeeld te koken en/of Tik Tok filmpjes te maken. Dit doen wij op ons adres op de Genemuidenstraat 208, Den Haag.  Kom dus snel langs en houd onze Instagram in de gaten voor updates.

Zie hier de flyer voor ons ORC voor de jongeren uit de wijk. 

Ons ORC voor Forsa! jongeren

Zachte landing van detentie naar (betaald) werk

Jaarlijks komen 400 jongeren uit detentie waarvan een deel geen vaste verblijfplaats of baan heeft. Geen inkomen verkleint de kans op huisvesting, zonder huisvesting is het extreem lastig om een baan te onderhouden, ook komt een jongere dan niet in aanmerking voor een uitkering. Hierdoor dreigt een jongere in een neergaande spiraal terecht komen. Wij willen met ons ORC deze jongeren opvang bieden en zo voorkomen dat zij weer terug de criminaliteit in gaan.

Het ORC is een de huiskamer en de ontmoetingsplek waar jongeren na hun vrijlating terecht kunnen voor onder andere een broodje, gesprekje en kop koffie. Het ORC kent meerdere functies van huiskamer, ‘wijkcatering’ tot werk- en leerplek. 

Met het ORC biedt Bureau MHR niet alleen een veilige plek, maar ook een opstap naar werk of een opleiding. Het idee van een ORC, om de opvang en re-integratie te verbeteren, komt uit de koker van het jongerenpanel van Bureau MHR, waaraan vrijwillige maatjes en ex-gedetineerde jongeren  deelnemen. Door middel van het ORC worden jongeren die geen dagbesteding, (legaal) inkomen en/of verblijfplek geholpen.

 Vrijwillige maatjes zijn aanwezig die de jongeren verder helpen en ondersteuning bieden bij het regelen van praktische zaken, zoals een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG ) of een sollicitatiebrief. Ook kunnen jongeren hier (vrijwilligers)werkervaring opdoen, zoals in de horeca en sport. Niet alleen in het ORC, maar ook daarbuiten kunnen een jongeren werkervaring opdoen, zij kunnen bijvoorbeeld voorlichtingen geven op scholen of als vrijwillige handhaver werken in de wijk.

Dus kom zeker langs op ons adres:

Genemuidenstraat 208
2545 NZ Den Haag
Tel: 070 – 369 75 31

 Flyers

Flyers ORC activiteitenmiddag

Flyers ORC meidenmiddag