Opvang en Re-integratie Centrum

Zoek je opvang, werk of een dagbesteding? Wil je jezelf verder ontwikkelen?
Kom dan langs bij ons ORC!

In ons Opvang en Re-integratie Centrum (ORC) kun je werkervaring opdoen en jezelf verder ontwikkelen. Samen met vrijwillige maatjes, ex-gedetineerde jongeren en jongeren uit de wijk runnen jullie het ORC dus mis deze kans niet!  

Zachte landing van detentie naar (betaald) werk

Jaarlijks komen 400 jongeren uit detentie waarvan een deel geen vaste verblijfplaats of baan heeft. Geen inkomen verkleint de kans op huisvesting , zonder huisvesting is het extreem lastig om een baan te onderhouden, ook komt een jongere dan niet in aanmerking voor een uitkering. Hierdoor dreigt een jongere in een neergaande spiraal terecht komen. Wij willen met ons ORC deze jongeren opvang bieden en zo voorkomen dat zij weer terug de criminaliteit in gaan.

Ons ORC voor Forsa! jongeren

Het ORC is een soort  huiskamer, een ontmoetingsplek waar de jongeren na hun vrijlating terecht kunnen voor onder andere een broodje, praatje en kop koffie. Het centrum kent meerdere functies van huiskamer, ‘wijkcatering’ tot werk- en leerplek. 

Met het ORC biedt Bureau MHR niet alleen een veilige plek, maar ook een opstap naar werk of een opleiding. Het idee van een ORC, om de opvang en re-integratie te verbeteren, komt uit de koker van het jongerenpanel van Bureau MHR, waarin vrijwillige maatjes en ex-gedetineerde jongeren  deelnemen. Door middel van het centrum worden jongeren die geen dagbesteding, (legaal) inkomen en/of verblijfplek geholpen.

 Vrijwillige maatjes zijn aanwezig die de jongeren verder helpen en ondersteuning bieden bij het regelen van praktische zaken, zoals een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG ) en een sollicitatiebrief. Ook kunnen jongeren hier (vrijwilligers)werkervaring opdoen, zoals in de horeca en sport. Niet alleen in het ORC maar ook daarbuiten kunnen een jongeren werkervaring opdoen, zij kunnen bijvoorbeeld voorlichtingen geven op scholen of als vrijwillige handhaver werken in de wijk.

Dus kom gerust langs op ons adres:

Genemuidenstraat 208
2545 NZ Den Haag
Tel: 070 – 369 75 31

Ons ORC voor jongeren uit de wijk 

Naast dat ons ORC een veilige plek is voor (ex-)gedetineerden, bieden wij het ORC ook aan voor jongeren uit de wijk in het kader van preventie en dagbesteding. Ook voor hen geldt een toename van eenzaamheid en de psychische klachten die hiermee samenhangen. In het ORC zoeken de kinderen elkaar op en hebben zij een veilig plek waar ze samen kunnen komen. Een belangrijke verbindende factor is tevens de sportactiviteit die wekelijks wordt georganiseerd. Het ORC schept de mogelijkheid om de kloof tussen de gescheiden werelden inde wijk te overbruggen middels sport. De deelnemers variëren van leeftijd, sekse en afkomst. Maar tijdens de activiteit is iedereen gelijk.

Voor deze jongeren organiseren wij elke dinsdag van 16:00 – 18:30 een activiteitenmiddag met verschillende activiteiten zoals sport, films en spelletjes. Dit doen wij op ons adres op de Genemuidenstraat 208, Den Haag.  Kom dus snel langs en houd onze Instagram in de gaten voor updates.