Over ons

Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie

Wie zijn wij?

Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie (MHR) is een vrijwilligersorganisatie die vanuit het hart van aandachtswijken aan een effectieve rehabilitatie en re-integratie van (ex-)gedetineerde jongeren van niet-westerse afkomst werkt. Daarbij ondersteunt de organisatie tevens het thuisfront van de jongeren bij de verwerking van de hechtenis en de rol die het gezin kan spelen bij de terugkeer van hun gezinslid in de samenleving. Desgewenst helpt de organisatie de slachtoffers bij het zoeken naar antwoorden op vragen en kan ook contact worden gelegd tussen slachtoffer en dader. 

Bureau MHR bestaat uit een team van vaste medewerkers en werkt verder met  een grote groep betrokken vrijwilligers. Op projectbasis wordt in sommige gevallen deskundigheid van buiten ingezet. 

Karima Daoudi is directeur en tevens initiatiefnemer  van Bureau MHR.  Zij zet zich al jaren in voor verbetering van de sociale omstandigheden van minderheidsgroepen in de regio Zuid-Holland. Vanuit haar passie en  deskundigheid heeft zij de  programma’s ontwikkeld, waaronder het succesvolle Forsa!.

Missie

Bureau MHR biedt kwetsbaren in de samenleving een toekomstperspectief!

Visie

Met onze programma´s Forsa!, Al Nour, Horizon en Al Hidjra creëren wij een toekomst waarin iedereen onderdeel is van onze maatschappij.

Erkenning & waardering

Sinds de oprichting in 2008 werd Bureau MHR en/of Forsa! verschillende keren genomineerd en mocht enkele prijzen ontvangen.

 Karima Daoudi, oprichter Bureau MHR ontvangt de koninklijke onderscheiding vanuit de ambassade van het Koninkrijk van Marokko. 

 

mijlpalen