Ik ben slachtoffer

Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie is er ook voor slachtoffers. Samen kunnen we kijken wat we voor u kunnen doen.

Vaak genoeg blijft een slachtoffer met bepaalde vragen zitten wat frustrerend kan zijn. Samen met Slachtofferhulp Nederland kijkt Bureau MHR naar de mogelijkheden en verwachtingen voor een gesprek tussen slachtoffer en dader. Er wordt een bemiddelingsvorm gekozen waarbij zowel dader als slachtoffer en hun omgeving tot herstel kunnen komen.

Herstelgesprek

In een herstelgesprek krijgt de dader de kans iets goed te maken richting het slachtoffer. Het is een moment waarop een dader moreel wordt opgevoed en zich bewust wordt van de consequenties van zijn of haar daad. De meeste daders willen uiteindelijk niet als slecht persoon door het leven gaan. De ervaring leert dat slachtoffers na een herstelgesprek het voorval beter kunnen loslaten en de draad van hun leven weer kunnen oppakken.

Wij hebben al veel kunnen betekenen voor meerdere slachtoffers. Wilt u uw verhaal kwijt of heeft u andere vragen? Schroom niet en neem contact met ons op via tel: 070-3697531 of via info@bureaumhr.nl