Afgelopen week was Yassine te gast bij de Rijksuniversiteit Groningen om te spreken voor een aantal studenten.

De Rijksuniversiteit Groningen nodigde hem uit om te spreken voor een aantal studenten criminologie, psychologie en rechten. Tijdens dit college ging het om het belichten van alle kanten van een strafproces. Gedurende deze middag kwamen de pleger van het strafbare feit, de nabestaande van een geweldsdelict en een rechter aan het woord. Allemaal vertelden een bijzonder verhaal.

Yassine werkt als jongerenbegeleider en is professioneel spreker. Hij is tevens een deelnemer van het Ambassadeursprogramma, waarin hij wordt opgeleid tot professioneel spreker. Professioneel spreken is zijn droombaan en doet hij het liefst elke dag. Daarom is hij ook blij dat hij dit steeds vaker kan doen. Hij wil het sprekersvak nog meer eigen maken en spreekt om deze reden voor veel verschillende doelgroepen.

Zijn doel tijdens het spreken voor de studenten van De Rijksuniversiteit Groningen? Hen perspectief bieden en zijn verhaal te delen aan toekomstige professionals zodat zij het verschil kunnen maken. En volgens ons is dat goed gelukt!