Al Nour

Zoek je als moeder en/of zus van een (ex-)gedetineerde jongere ondersteuning? Dan bieden wij ons programma Al Nour aan!

Door vrouwen voor vrouwen!

Moeders en zussen van (ex-)gedetineerden spelen een heel belangrijke en cruciale rol in het rehabilitatieproces van hun zoon of broer. Begrip, liefde en ondersteuning zijn belangrijke pijlers bij het verwerkingsproces van de detentie en voor het zetten van de eerste stappen op weg naar een beter leven. Uiteraard zijn deze pijlers niet alleen voor de (ex-)gedetineerde zelf belangrijk, maar zeer zeker ook voor moeders en zussen.   

Het geven van ondersteuning en begrip is voor moeders en zussen vaak geen eenvoudige opgave, omdat ook zij de effecten van de situatie ondervinden, waarin hun zoon of broer terecht is gekomen. Om de moeders en zussen te helpen bij de verwerking van het gezinsprobleem en  hen bij te staan in de ondersteuning die zij aan hun zoon of broer willen bieden, heeft Bureau MHR het programma Al Nour (Het Licht) ontwikkeld. Doel van het programma is om moeders en zussen te helpen de detentie van hun gezinslid te verwerken en een positieve en krachtige houding te realiseren om hun rol in het herstelproces te kunnen vervullen.

Dat gebeurt onder meer door bijeenkomsten van lotgenoten die door Bureau MHR georganiseerd worden. Wij geloven in de kracht van het delen van ervaringen en het ontmoeten van lotgenoten. Tijdens exclusief georganiseerde bijeenkomsten voor moeders en zussen van (ex-)gedetineerden worden ervaringen uitgewisseld en situaties, schuldgevoel, verdriet en boosheid gedeeld. Deze uitwisseling van ervaringen en gevoelens helpen bij het verwerken van de gebeurtenis. Dankzij deze bijeenkomsten zien moeders en zussen in, dat zij er niet alleen voor staan en dat zij niet de enigen zijn met deze problemen en uitdagingen.  Deze bewustwording helpt moeders en zussen bij het verwerkingsproces, dat veel energie kost en hard werken is.

Naast het delen van ervaringen en emoties tijdens de bijeenkomsten met lotgenoten, biedt het programma Al Nour een traject aan voor het versterken van het zelfvertrouwen en de zelfverzekerdheid van moeders en zussen. Dit gebeurt door middel van voorlichting en cursussen, georganiseerd door Bureau MHR. Deskundigen dragen daarbij handvatten aan die helpen bij het opvangen en ondersteunen van hun gezinslid in het herstelproces.

 

Aanmelden bij Al Nour

Hieronder vindt je het aanmeldingsformulier. Hierop kun je jouw naam en contactgegevens achterlaten om aan te melden voor het programma Al Nour. Na het ontvangen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Vul het onderstaande formulier in