Al Nour

Zoek je als moeder en/of zus van een (ex-)gedetineerde jongere ondersteuning? Dan bieden wij ons programma Al Nour aan!

Door vrouwen voor vrouwen!

Moeders en zussen van (ex-)gedetineerden spelen een cruciale rol in het rehabilitatieproces van hun zoon of broer. Begrip, liefde en ondersteuning zijn belangrijke pijlers bij het verwerkingsproces van de detentie en voor het zetten van de eerste stappen op weg naar een beter leven. Het geven van ondersteuning en begrip is voor moeders en zussen geen eenvoudige opgave, ook zij ondervinden de effecten van de situatie waarin hun gezinslid is terecht gekomen.

 Al Nour

Om moeders en zussen te helpen bij de verwerking van het gezinsprobleem en hen bij te staan in de ondersteuning die zij aan hun zoon of broer willen bieden, heeft Bureau MHR het programma Al Nour (Het Licht) ontwikkeld. Het doel van het programma is om moeders en zussen te helpen de detentie van hun gezinslid te verwerken en een positieve en krachtige houding te ontwikkelen zodat zij hun rol in het herstelproces kunnen vervullen.

 Bijeenkomsten

Het delen van ervaringen en het ontmoeten van lotgenoten helpt moeders en zussen de detentie van hun gezinslid kunnen verwerken. Tijdens de georganiseerde bijeenkomsten voor moeders en zussen worden ervaringen uitgewisseld en situaties, schuldgevoelens, verdriet en boosheid gedeeld. Het uitwisseling van ervaringen en gevoelens helpt bij het verwerken van de gebeurtenis. Dankzij deze bijeenkomsten zien moeders en zussen in dat zij er niet alleen voor staan en dat er lotgenoten zijn met dezelfde problemen en uitdagingen.  Deze bewustwording helpt moeders en zussen bij het verwerkingsproces, dat doorgaans veel energie kost en hardwerken is.

Zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid

Naast het delen van ervaringen en emoties tijdens bijeenkomsten met lotgenoten, biedt Al Nour een traject aan voor het versterken van het zelfvertrouwen en de zelfverzekerdheid van moeders en zussen. Dit gebeurt door middel van voorlichting en cursussen. Deskundigen dragen handvatten aan die helpen bij het opvangen en ondersteunen van hun gezinslid in het herstelproces.

Geïnteresseerd? Meld je via het onderstaande formulier aan voor Al Nour! En begin met de verwerking van de detentie van jouw gezinslid en het versterken van je eigen kracht. 

 

Aanmelden bij Al Nour

Hieronder vindt je het aanmeldingsformulier. Hierop kun je jouw naam en contactgegevens achterlaten om aan te melden voor het programma Al Nour. Na het ontvangen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Vul het onderstaande formulier in