Horizon

Zoek je als vader en/of broer van een (ex-)gedetineerde jongere ondersteuning? Dan bieden wij ons programma Horizon aan!

Vaders en broers van (ex-)gedetineerde jongeren spelen een uiterst belangrijke rol in het rehabilitatieproces van hun zoon of broer. Begrip, liefde en ondersteuning zijn belangrijke pijlers bij het verwerkingsproces van de detentie en voor het zetten van de eerste stappen op weg naar een beter leven voor zowel ex-gedetineerde en familielid.    

Horizon

Het geven van ondersteuning en begrip is voor vaders en broers geen eenvoudige opgave, omdat ook zij de effecten van de situatie ondervinden. Om vaders en broers te helpen bij de verwerking van het gezinsprobleem en hen bij te staan in de ondersteuning die zij willen bieden, heeft Bureau MHR het programma Horizon ontwikkeld. Het doel van het programma is om vaders en broers te helpen de detentie van hun gezinslid te verwerken en een positieve, krachtige houding te ontwikkelen om hun rol in het herstelproces te kunnen vervullen.

Bijeenkomsten

Het delen van ervaringen en het ontmoeten van lotgenoten helpt om de detentie van hun gezinslid te verwerken.  Tijdens georganiseerde bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld, situaties, schuldgevoelens, verdriet en boosheid gedeeld. Het uitwisselen van ervaringen en gevoelens helpt bij het verwerken van de gebeurtenis. Dankzij deze bijeenkomsten zien vaders en broers in dat zij er niet alleen voor staan en dat er lotgenoten zijn met dezelfde problemen en uitdagingen.  Deze bewustwording helpt bij het verwerkingsproces, dat doorgaans veel energie kost en hardwerken is.

Zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid 

Naast het delen van ervaringen en emoties tijdens de bijeenkomsten met lotgenoten, biedt het programma een traject aan voor het versterken van het zelfvertrouwen en de zelfverzekerdheid van vaders en broers. Dit gebeurt door middel van voorlichtingen en cursussen. Deskundigen rijken hier handvatten aan die helpen bij het opvangen en ondersteunen van hun gezinslid in het herstelproces.

Geïnteresseerd? Meld je via het onderstaande formulier aan voor Horizon en begin met het verwerken van de detentie van je gezinslid! 

 

Aanmelden bij Horizon

Hieronder vindt je het aanmeldingsformulier. Hierop kun je jouw naam en contactgegevens achterlaten om aan te melden voor het programma Horizon. Na het ontvangen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Vul het onderstaande formulier in