Horizon

Zoek je als vader en/of broer van een (ex-)gedetineerde jongere ondersteuning? Dan bieden wij ons programma Horizon aan!

Vaders en broers van (ex-)gedetineerden spelen een heel belangrijke  rol in het rehabilitatieproces van hun zoon of broer. Begrip, liefde en ondersteuning zijn belangrijke pijlers bij het verwerkingsproces van de detentie en voor het zetten van de eerste stappen op weg naar een beter leven. Uiteraard zijn deze pijlers niet alleen voor de (ex-)gedetineerde zelf belangrijk, maar zeer zeker ook voor  vaders en zonen.    

Het geven van ondersteuning en begrip is voor vaders en broers vaak geen eenvoudige opgave, omdat ook zij de effecten van de situatie ondervinden, waarin hun zoon of broer terecht is gekomen. Om de vaders en broers te helpen bij de verwerking van het gezinsprobleem en  hen bij te staan in de ondersteuning die zij willen bieden, heeft Bureau MHR het programma Horizon ontwikkeld. Doel van het programma is om vaders en broers te helpen de detentie van hun gezinslid te verwerken en een positieve, krachtige houding te realiseren om hun rol in het herstelproces te kunnen vervullen.

Wij geloven in de kracht van het delen van ervaringen en het ontmoeten van lotgenoten.  Tijdens exclusief georganiseerde bijeenkomsten voor vaders en broers van (ex-)gedetineerden worden ervaringen uitgewisseld, situaties, schuldgevoel, verdriet en boosheid gedeeld. Deze uitwisseling van ervaringen en gevoelens helpen bij het verwerken van de gebeurtenis. Dankzij deze bijeenkomsten zien vaders en broers in dat zij er niet alleen voor staan en dat zij niet de enigen zijn met deze problemen en uitdagingen.  Deze bewustwording helpt vaders en broers bij het verwerkingsproces, dat veel energie kost en hard werken is.

Naast het delen van ervaringen en emoties tijdens deze bijeenkomsten met lotgenoten, biedt het programma een traject aan voor het versterken van het zelfvertrouwen en de zelfverzekerdheid van vaders en broers. Dit gebeurt door middel van voorlichting en cursussen. Daarbij krijgt men van deskundigen handvatten aangereikt ,die helpen bij het opvangen en ondersteunen van hun gezinslid in het herstelproces.

Aanmelden bij Horizon

Hieronder vindt je het aanmeldingsformulier. Hierop kun je jouw naam en contactgegevens achterlaten om aan te melden voor het programma Horizon. Na het ontvangen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Vul het onderstaande formulier in