Ben jij daadkrachtig, cultuursensitief en een netwerker met goede sociale vaardigheden? Houd je van organiseren en coördineren? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven! Het betreft een functie voor 8 tot 16 uur in de week, je werkdagen zijn in overleg en bij voorkeur ben je woonachtig in Den Haag.

 Wat ga je doen?
Als vrijwilliger zet je een programma op voor vrouwen uit de wijk en de vrouwelijke familieleden van (ex-)gedetineerde jongeren die in ons Forsa! traject zitten. Het programma bestaat uit activiteiten, die je gaat organiseren, met als doel de eenzaamheid van deze vrouwen tegen te gaan en de integratie te bevorderen.

Wie zijn wij?
Bureau Maatschappelijk Herstel & Rehabilitatie (MHR) is een NJO-erkende organisatie, werkzaam in het hart van de aandachtswijken in Den Haag, Delft en Rotterdam. Middels diverse programma´s werkt Bureau MHR aan een effectieve (re-)integratie van verschillende doelgroepen; waaronder (ex-)gedetineerde jongeren en hun netwerk en verborgen vrouwen uit de buurt.

Deze laatste doelgroep, verborgen vrouwen, vallen onder het programma Al Nour. Door middel van een op maat gemaakt programma werkt Al Nour aan de emancipatie en participatie van vrouwen in de Haagse wijken. In een persoonlijk ontwikkeltraject doen vrouwen werkervaring op en stromen ze door richting onderwijs en/of de arbeidsmarkt. Tevens zijn er voorlichtingsdagen over thema’s als huiselijke geweld, gezonde voeding en leven in een sociaal isolement.

Wat bieden wij?

  • Onkostenvergoeding
  • Trainingen en bijeenkomsten om je klaar te stomen voor het werkveld
  • Veel ruimte voor eigen initiatief
  • Begeleiding, ondersteuning en deskundigheidsbevordering in een betrokken team

 Wat vragen wij van jou?

  • Draagt zorg voor het werven en ondersteunen van sociaal geïsoleerde vrouwen.
  • Het organiseren en uitvoeren van activiteiten en themadagen.
  • Draagt zorg voor aanwezigheid en inzet van vrijwilligers.
  • Een initiatiefrijk en resultaatgerichte organisator die sterk is in het maken van verbindingen.

Geïnteresseerd?
Stuur dan een mail met je motivatie en CV naar info@bureaumhr.nl Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar info@bureaumhr.nl of bellen naar tel: 070 369 7531. We verwelkomen je graag in ons team!