Een reis om nooit te vergeten! Een reis waar iedereen is gegroeid, zichzelf is tegen gekomen en dichterbij zichzelf is gekomen.
Teambuilding
Samen met de deelnemers van het Ambassadeursprogramma is Bureau MHR op reis geweest naar Marrakech. Ontwikkelingen op het gebied van ondernemen en spreken stonden centraal gedurende deze reis. Daarbij was teambuilding een belangrijk doel. De deelnemers zullen immers in de toekomst vaker gezamenlijk optrekken. Marrakech is dé ideale stad voor deze ervaring. Een nieuwe omgeving met een andere taal en gewoontes. De kandidaten waren hierdoor meer bewust van hun eigen gedrag en gebruiken in hun omgeving. Zij stonden daardoor meer open voor nieuwe ervaringen, die zij konden koppelen aan de inhoud van de trainingssessie.
Marrakech
We verbleven in een authentieke riad, een oud Marokkaans herenhuis verstopt in de steegjes van de Medina. Er werd verdwaald en rondgedwaald in de souks van Marrakech, een doolhof van smalle straatjes met winkeltjes waar je van kruiden tot aan keramiek kunt bemachtigen. Traditionele Marokkaanse gerechten werden gezamenlijk gegeten op het plein, gevuld met roepende verkopers en andere toeristische attracties.
Trainingssessie Nizar El Manouzi
Gedurende de reis kregen de deelnemers training van acteur, presentator Nizar El Manouzi. Hier gingen zij dieper in op de ‘’waarom vraag’’ van hun verhalen. De deelnemers zijn voor één dag gekoppeld aan een local uit Marrakech. Zij kregen de opdracht mee om zoveel mogelijk over de local te weten te komen en hun verhaal zo goed mogelijk naar buiten te brengen. Gedurende deze dag kochten zij samen een item op de markt dat representatief is voor hun ervaring. Er kwamen ontzettend mooie, oprechte verhalen uit de ontmoetingen met de locals. Directrice Karima Daoudi en collega’s uit het werkveld sloten aan tijdens de presentaties.
De kandidaten zijn erg dankbaar voor deze inspirerende reis. We zijn trots op onze groep en op wat zij hebben laten zien tijdens de trainingssessie van Nizar.