Maatje gezocht voor (ex-)gedetineerde jongeren!

Functie: stagiair(e)
Locatie: Den Haag
Startdatum: september 2020

Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie (Bureau MHR) is voor het project Forsa! op zoek naar HBO stagiair(e)s.

Wie zijn wij?
Bureau MHR is een erkende Niet-Justitiegebonden Organisatie (NJO), werkzaam in het hart van de aandachtswijken in Den Haag, Delft en Rotterdam. Middels het programma Forsa! werkt Bureau MHR aan een effectieve rehabilitatie en re-integratie van (ex-)gedetineerde jongeren van niet-westerse komaf tussen 17 en 27 jaar.
Kenmerkend aan ons Forsa! traject is onze unieke integrale gezinsaanpak. Wij bemiddelen bij (gedrags-)problemen en helpen bij het regelen van praktische zaken, zoals financiën, huisvesting en een zinvolle dag- en vrijetijdsbesteding. Dit doen wij in de periode voor en direct na hun vrijlating. Met deze succesvolle aanpak bestrijden wij maatschappelijke problemen als overlast en recidive.
De kracht van Forsa! zit in de inzet van een maatje met dezelfde culturele achtergrond. Het maatje spreekt dezelfde taal, deelt dezelfde gebruiken en heeft vaak dezelfde religie. Daarnaast zijn de maatjes vaak van dezelfde leeftijd, waardoor het contact met de jongeren goed verloopt. Het maatje biedt emotionele ondersteuning en helpt bij de uitvoering van het hulpverleningsplan.

Wie ben jij?
• Een derdejaars student #MWD#SJD#SPH#SocialWork
• minimaal 3 dagen per week beschikbaar
• Proactieve houding
• Cultureel sensitief
• Goed ontwikkeld empathisch vermogen
• Beschikken over vaardigheden om te rapporteren
• Teamspirit

Ben je geïnteresseerd
Weet jij van aanpakken en wil je aan de slag met een uitdagende doelgroep? Stuur dan jouw CV en motivatie naar info@bureaumhr.nl.
Voor meer informatie: 070-3697531.