Onze collega’s hebben het symposium van het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) en Onderzoeksinstituut IVO bijgewoond, waar ervaringsdeskundigheid centraal stond.

Tijdens het symposium kregen zij onder andere tips over hoe dit in te zetten is in de praktijk, veel kennis toegereikt en zij voerden gesprekken met andere professionals in de sector. Aangezien dit onderwerp erg nauw aansluit bij ons nieuwe ambassadeursprogramma was dit symposium het bezoek meer dan waard. Wij zijn al lange tijd bezig met dit project, waarin wij ervaringsdeskundigen, mensen met een (korte) detentie-achtergrond, in willen zetten bij complexe vraagstukken. Een dergelijk symposium verschaft veel relevante informatie en beantwoordt ook vragen die aanwezig zijn.

Het symposium was een mooie bijeenkomst, waarin waardevolle, persoonlijke verhalen de revue hebben gepasseerd. Daarnaast hebben wij vanuit verschillende invalshoeken handvatten meegekregen die waardevol zijn voor ons werk. Wij gaan ons dus de komende jaren hard blijven maken om ervaringsdeskundigheid in te zetten.