De eerste werkweek van onze nieuwe maatjes is nu echt begonnen. Zij nemen ons mee naar de PI Hoogvliet en de rechtbank in Den Haag en nemen een kijkje in hun eerste week. 

 

Bezoek aan de PI Hoogvliet

Je eerste bezoek aan een PI zou voor goede spanningen moeten zorgen, zou je denken. Voor onze nieuwe maatjes Sandy en Karishma was dit niet het geval. Zij hadden er veel zin in en waren vooral benieuwd naar wat hen te wachten stond. Afgelopen week zijn zij voor het eerst op bezoek geweest bij hun jongeren, in de PI in Hoogvliet. Hier hebben zij elkaar beter leren kennen. Zo zijn ze te weten gekomen dat een van hun jongere een diploma heeft behaald in de PI en daar zijn zij ongelofelijk trots op! Zij gaan hem de komende tijd onder andere helpen met het zoeken naar een woning en kijken samen naar andere vraagstukken. Een geslaagde eerste bezoek dus. Met veel plezier gaan onze nieuwe maatjes hem volgende week weer bezoeken en daar is de jongere ook blij mee.

Bezoek aan de rechtbank

De andere nieuwe maatjes zijn op bezoek gegaan in de rechtbank in Den Haag om een rechtszaak bij te wonen met als doel te verdiepen in de werkwijze van een rechtbank en hoe het er aan toe gaat tijdens een rechtszaak. Ons nieuwe maatje Britt vond het interessant om te zien wat verdachten mogen zeggen om zichzelf te verdedigen en hoe vaak iemand de kans daarvoor krijgt. Zij vond het erg leerzaam om dit mee te maken. Het heeft haar geholpen om een goed beeld te kunnen vormen van dergelijke processen. Hierdoor kan zij zich nog beter inleven als maatje zijnde. Dit komt omdat zij zich nu beter kan inleven in een jongere die vaak in de rechtbank komt en/of een jongere uitleggen hoe het er aan toe gaat tijdens een zitting, hoe een rechtbank eruit ziet en wie er allemaal aanwezig zijn.

Op naar nieuwe avonturen met onze Forsa! maatjes!