Onze programma’s

Naast dat wij dagelijks hard werken aan de rehabilitatie en re-integratie van (ex-)gedetineerde jongeren van niet-westerse afkomst, hebben wij ook verschillende programma’s ontwikkeld om het thuisfront van deze jongeren, slachtoffers en/of hulpbehoevenden te ondersteunen en begeleiden.

Hieronder vind je een overzicht van al onze programma’s.

Ik wil ondersteuning tijdens of na detentie

Wil je ondersteuning tijdens of na je detentie? Wil je werken aan een beter leven? Of ken jij een (ex-)gedetineerde jongere die dit wil? Wij kunnen je helpen met ons programma Forsa!

Zoek je als moeder en/of zus van een (ex-)gedetineerde jongere ondersteuning?

Moeders en zussen van (ex-)gedetineerden spelen een heel belangrijke en cruciale rol in het rehabilitatieproces van hun zoon of broer. Begrip, liefde en ondersteuning zijn belangrijke pijlers bij het verwerkingsproces van de detentie en voor het zetten van de eerste stappen op weg naar een beter leven.

Zoek je als vader en/of broer van een (ex-)gedetineerde jongere ondersteuning?

Vaders en broers van (ex-)gedetineerden spelen een heel belangrijke  rol in het rehabilitatieproces van hun zoon of broer. Begrip, liefde en ondersteuning zijn belangrijke pijlers bij het verwerkingsproces van de detentie en voor het zetten van de eerste stappen op weg naar een beter leven.

Zoek je opvang, werk of een dagbesteding? Wil je jezelf verder ontwikkelen?

In ons Opvang en Re-integratie Centrum (ORC) kun je werkervaring opdoen en jezelf verder ontwikkelen. Samen met vrijwillige maatjes, ex-gedetineerde jongeren en jongeren uit de wijk runnen jullie het ORC dus mis deze kans niet! 

Ik ben slachtoffer

Vaak genoeg blijft u als slachtoffer met bepaalde vragen zitten.
Samen met Slachtofferhulp Nederland worden de mogelijkheden en verwachtingen doorgenomen voor een contact tussen slachtoffer en (jeugdige) dader. Er wordt een bemiddelingsvorm gekozen waarbij
zowel dader als slachtoffer en hun omgeving tot herstel kunnen komen.

Verplicht Nederland verlaten?

Ben jij een Marokkaanse burger van wie de verblijfsvergunning in Nederland is verlopen of ingetrokken en aan wie geen asiel wordt verleend? Verblijf je nu in een  detentiecentrum en moet jij terug naar Marokko? Dan kunnen wij jou helpen om op een veilige en verantwoorde manier te werken aan een nieuwe toekomst in Marokko.