Geloven in jezelf, doorzettingsvermogen en hard werken! Met deze drie eigenschappen in je bagage kan iedereen in Marokko een goed bestaan opbouwen. Dat is de mening van Rachid Khoukhi, die als geen ander weet hoe moeilijk het is om je leven na detentie weer op de rails te krijgen.

Vrijdag 26 april jl. was hij gastspreker bij Dienst Terugkeer en Vertrek (DTenV) in het Detentiecentrum Rotterdam (DCR). Hij was daar op uitnodiging van Bureau MHR, dat met het project Al Hidjra Marokkaanse uitgeprocedeerden op weg helpt naar een toekomst in het land van herkomst. Rachid Khoukhi vertelde over zijn ingrijpend, maar zeer inspirerend verhaal en hoe het hem is gelukt om van straatjongen tot een succesvolle zakenman uit te groeien.

Wij willen de afdelingen DTenV en DCR, Rogér Pellemans, Peter Bolderheij MPA, Jeanine bou Rached, Mustapha Ahajjam en Kees de Vries bedanken voor het mogelijk maken van dit mooie bezoek en alle medewerkers voor de gastvrijheid en een zeer warm welkom!

Ken jij mensen die zonder status in Nederland verblijven en die graag met perspectief terug willen keren naar Marokko? Meldt ze dan aan via onze website: https://bureaumhr.nl/al-hidjra/