In deze onzekere tijden wordt steeds duidelijker wat we hadden en wat we nu missen. Op bezoek bij oma en opa, elkaar een knuffel geven of de hand schudden. Het is allemaal zo vanzelfsprekend, maar nu even niet. De gevolgen van het Corona virus raken ons allemaal. Ook bij Bureau MHR zijn de gevolgen voelbaar voor onze jongeren, studenten, vrijwilligers en medewerkers.

Voor onze jongeren in detentie is de situatie erg zwaar. Een van de lichtpuntjes van hun dag is het bezoekuur waarop ze zich verheugen en helaas is dat komen te vervallen. Zij hebben alleen nog recht op bezoek van hun advocaat en ouders. Onze maatjes kunnen niet meer langsgaan om te kijken hoe het met hun jongeren gaat. Gelukkig zijn er andere manieren beschikbaar gesteld door verschillende penitentiaire inrichtingen om contact op te nemen. Dit kan telefonisch en in een enkel geval kan er zelfs geskypet worden. Helaas is dit niet hetzelfde en doet het pijn niet te kunnen doen wat er echt toe doet. Tegen de jongeren zeggen we, houd vol!

Voor onze studenten zijn het ook moeilijke en onzekere tijden. Ze zijn bezig met hun stage of afstudeeropdracht alleen weten ze niet wanneer de scholen weer opengaan en lopen studievertraging op. Echter doen onze coördinatoren en begeleiders er alles aan om hun zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat ze gemotiveerd en gefocust blijven. Tegen onze studenten zeggen we, houd vol!

Onze vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor onze jongeren, ouders, broers en zussen. Ook voor hun is dat stukje persoonlijk contact weggevallen, maar dat houdt ze niet tegen. Onze vrijwilligers hebben zich beschikbaar gesteld om de gemeenschap te helpen, daar waar dat kan binnen de grenzen van de opgelegde maatregelen. Hierbij kan gedacht worden aan het helpen van de ouderen en kwetsbaren met het halen van boodschappen, het bieden van een luisterend oor of op wat voor manier dan ook. Tegen onze vrijwilligers zeggen we, goed bezig en houd vol!

Onze vrijwilligers staan klaar! Mocht u iemand kennen of zelf hulp nodig hebben, neem gerust contact met ons op.

Stuur een mail naar info@bureaumhr.nl

Houd onze website in de gaten voor onze speciale editie van nieuwsberichten en interviews tijdens deze Corona-crisis. Volgend bericht is een interview met onze coördinator van Forsa! Rachid en hoe hij met deze crisis omgaat.