Wij zijn enorm trots op de nominatie van het project Forsa! van Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie voor de Hein Roethofprijs. Deze prijs is een initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en biedt nationale bekendheid aan projecten die zich effectief bezig houden met het voorkomen van criminaliteit.
Stichting Bureau MHR uit Den Haag werkt aan de rehabilitatie en re-integratie van ex-gedetineerde jongeren van niet-Westerse afkomst van 17 tot 27 jaar. Met de steun en begeleiding van vrijwillige maatjes ondersteunt het project Forsa! de jongeren bij hun terugkeer naar de samenleving en het vinden van werk of opleiding. Bureau MHR richt zich niet alleen op de jongeren, maar ondersteunt ook de directe omgeving, ouders, broers en zussen, met de projecten Horizon en Al Nour.
Het afgelopen jaar heeft Forsa! in de regio Den Haag meer dan tachtig jongeren uit het criminele circuit gehaald en ook voor het komend jaar melden zich tientallen jongeren, met hun gezinnen, aan voor Forsa!.
De nominatie voor de Hein Roethofprijs 2017 zien wij als een enorme steun voor ons werk. Ook komende jaren blijven wij ons actief inzetten om de recidive in ons land te verminderen. De Hein Roethofprijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een speciaal ontworpen beeld. De uitreiking is op 30 oktober 2017.
Voor meer informatie over Bureau MHR: www.bureaumhr.nl. Heeft u vragen over Forsa! of over de nominatie dan kunt u contact opnemen met: Bureau MHR, Karima Daoudi, via 06-28847014.