Forsa! van Bureau MHR en tien andere initiatieven dingen op dinsdag 7 juni 2016 mee naar een prijs tijdens het OmkeerEvent. Dit project brengt mensen bijeen die vernieuwende ideeën hebben over werk en ondernemerschap en hoe jongeren daarop voor te bereiden. Wie wint, krijgt 30 duizend euro van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSvP). De organisatie spoort denkers en doeners aan op een vernieuwende manier bij te dragen aan de arbeidsmarkt van de toekomst.

Een maatje voor jonge ex-gedetineerden
‘Door Forsa! ben ik weer op het goede spoor gekomen’, zegt Zakaria (23) uit de Schilderswijk. Als ‘ervaringsdeskundige’ wil hij graag een goed woordje doen voor het Haagse project dat zich richt op jongeren in detentie. Zakaria zat in de cel ‘omdat ik ging voor het snelle geld. Dat begon met kleine vergrijpen en eindigde met zwaardere misdrijven.’

Via Forsa! werd hij drie maanden voor zijn vrijlating gekoppeld aan een vrijwilliger met dezelfde Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Die bleef hem tot een jaar na zijn detentie helpen richting opleiding of werk. ‘Mijn maatje begreep waar ik mee worstelde, hij bracht me vaardigheden bij en hielp me mijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaf me het gevoel dat ik ertoe deed.’ Zakaria is begonnen met een studie en hij doet nu zelf vrijwilligerswerk bij Forsa!

Lees het hele artikel in de Volkskrant:

http://www.volkskrant.nl/economie/drie-vernieuwende-ideeen-over-de-arbeidsmarkt~a4311180/?hash=40ecd5e1442b4b7eaab5d1a4a95364beaa6ee4dc